Om oss

Historien
I 2014 feiret Stjørdal Teater 10 år. Ildsjeler som var sugne på teater revitaliserte Stjørdal Teater og stiftet det nye laget 15. desember 2003. Målet var å få med seg andre stjørdalinger med lyst til å gjøre ett eller annet med teater, på eller utenfor scenen.

Etter hvert kom medlemmene på plass, og den første forestillingen ble avholdt med stor suksess på Peders Hus i 2004. Stjørdal Teater var i gang, men manglet et fast tilholdssted. Lånkerevyen, Sagatunrevyen, Skatvalsrevyen har alle egne lokaler, men hvor skulle den nyetablerte suksessen gjøre av seg?
Lokstallen sto der i all sin «prakt», og for et teatersinn er intet umulig. Avtale ble inngått om lån av et bygg som bar preg av tidens tann, og lokalitetene ga inspirasjon til mange tekster

«vi vaska, og vi skura. En innsats så kolossal»
«sminkerommet var blant grus og stein»

Selv om publikum satt på jernbaneskinnene, ble det flere forestillinger med stor suksess. Vi var til og med i ISTANBUL og spilte revy på en teaterfestival.
Men historien ville nok noe annet med Stjørdal Teater.

Stjørdal Teater står der huslaus, og noe rådvill. Med ett åpenbarer det seg en liten perle. Solheim på Kvislabakken var stedet. Bortgjemt, nesten glemt, på toppen av Gråbrek, ovenfor Ping og Pang og mølla. Kjente landemerker, og et forsamlingshus mange har hatt et forhold til. Det er faktisk det eldste kulturbygget i dalføret.

På ny får teatersinnet utfordringer. Intet er umulig, det umulige tar bare litt lenger tid. Under dette mottoet går gjengen med freidig mot i gang med oppussing og vedlikehold av et bygg som er over 100 år gammelt. Her kan en praktisk talt «lukte historien». En skatt, en kulturarv som nå skal forvaltes av ildsjeler, med mål om å skape nytt innhold i nye kapitler i en lang kulturell historie.